Samenspeelvideo van Ons Genoegen.
Samenspeelvideo van Ons Genoegen. (Foto: aangeleverd)

Ons Genoegen maakt fanfarevideo

WOGNUM - Muziekvereniging Ons Genoegen studeerde flink op haar muziekwerken. Op de agenda stonden spannende, mooie en uitdagende optredens. Het 4 mei concert met koor, een uitwisseling/try-out en zelfs een concours. Toen bracht het coronavirus de trein gierend tot stilstand.

De leden kregen 12 maart een e-mail van de voorzitter. Jochem van Kessel schreef hierin dat alle activiteiten vanaf dat moment werden gecanceld. Daarna bleven de instrumenten wekenlang stil, te stil volgens dirigent Marije Koopmans. Zij bedacht een plan om het orkest weer bij elkaar te brengen.

Toch samenspelen

Met de technologie van vandaag de dag kunnen alle leden samenspelen. Het muziekstuk had Marije al in haar hoofd en na een belletje met de uitgever volgde snel de uitvoering van haar plan: een YouTube fanfarevideo. Als er één lied goed past in deze tijd is het ‘17 Miljoen Mensen’ (op dat hele kleine stukje aarde). De muzikanten kregen de muziek via de mail met een audiofile. Dat laatste was belangrijk om met behulp van een zogenoemde ‘clicktrack’ het ritme gelijk te houden.

Eigen partij

Iedere muzikant nam thuis zijn partij op. Met alle inzendingen werd de 'samenspeelvideo' gemaakt. De leden van het orkest kregen de opdracht om naast hun eigen filmpje ook foto’s van Wognum in coronatijd te sturen. Deze beelden laten zien; het is soms aanpassen en oppassen.

Montage

Ons Genoegens eigen audio-visual expert Maurice Louter kreeg de mooie, maar ook lastige opdracht om dit alles te monteren tot één geheel. En wat is dat goed gelukt!


Luister en kijk naar fanfarevideo van op www.onsgenoegen-wognum.nl. Zeventien Miljoen Mensen (Fluitsma & Van Tijn, arrangement: Chris B. Luca).