Theo Spil vertelt graag over de historie van de bakkerij.
Theo Spil vertelt graag over de historie van de bakkerij. (Foto: Bakkerijmuseum)

Bakkerijmuseum mogelijk zeer binnenkort weer open

MEDEMBLIK – De vrijwilligers van het Bakkerijmuseum, aan de Nieuwstraat in Medemblik, zet alles op alles om in juni klaar te zijn voor heropening van het museum. De winkel is in mei elke zaterdag open.

Winkel al elke zaterdag open

Op dit moment wordt er alles aan gedaan om het museum geschikt te maken om op 1 juni de deuren weer voor publiek te openen. Dit betreft de routing, hygiëne maatregelen, personele bezetting, online ticketing en alles wat erbij komt kijken om het museum veilig toegankelijk te maken. Als voorproefje hierop wordt de winkel van het museum speciaal elke zaterdag geopend in mei. Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom en kan weer genieten van gevulde eierkoeken, gevulde koeken, bonbons en andersoortig lekkers.

Museum nog even dicht

Volgens de richtlijnen van het kabinet en het RIVM blijft het museum gesloten tot tenminste 31 mei. Geen grote groepen naar binnen, maar met een gepast deurbeleid blijft de winkel open.

Meer informatie

Aangezien vrijwilligers niet dagelijks aanwezig zijn, kunnen belangstellenden hun vraag stellen via info@deoudebakkerij.nl of bel 0227-545014 (graag bericht inspreken).