Hoera, het mag weer

Het mag weer: buiten sporten, in elk geval voor jongeren en voor niet-contactsporten. Heerlijk, zeker met dit mooie weer. Lekker hardlopen met je eigen groepje, bootcampen en de sportscholen slepen allerlei apparatuur naar buiten. Lekker werken aan je gezondheid, wat je misschien toch een beetje verslonsd had.


En wat is de volgende stap? Per 1 juni de terrassen open? Ja, wie wil dat niet. Maar dat wordt nog wel een dingetje als je evengoed 1,5 meter afstand moet houden.

In verschillende steden willen ze hele straten afsluiten voor verkeer om iedereen ruimte op het terras te geven. Ik zie het helemaal zitten.


Maar hoe doen we dat met de toiletten. Door één deur de kroeg in, waar ook het personeel in- en uitloopt? Vorige week zag ik op televisie hoe iemand die besmet is met het coronavirus via deurknop, wc-bril, toiletpapierhouder en kraantje van de wasbak de volgende kan besmetten en de volgende en de volgende. Daar schrok ik wel van, want als je aan die heerlijke gele rakkers zit weten we allemaal, dat als je eenmaal gaat...

Ik gun iedereen zijn pleziertje, maar kijk alsjeblieft uit. Langzamerhand weten we allemaal wat de gevolgen kunnen zijn.

Blijf gezond!


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.