Het materiaal wordt uitgewisseld op gepaste afstand.
Het materiaal wordt uitgewisseld op gepaste afstand. (Foto: Marcel Rob)

Donatie voor bewoners en zorgverleners

REGIO - Omring en Wilgaerden/Leekerweide kregen van Rabobank West-Friesland en Secure Internet Machines B.V. een donatie van tablets en mondkapjes voor de bewoners en zorgverleners. Het personeel is blij met de 4.000 mondkapjes en 27 communicatiepakketten per locatie.

“Voor bewoners van onze verzorgingstehuizen zijn het moeilijke tijden. Ze hebben sinds 19 maart geen bezoek mogen ontvangen en dit brengt veel verdriet met zich mee”, licht Jolanda Buwalda Voorzitter van de Raad van Bestuur van Omring toe. “Ondanks de warme zorg en aandacht van onze medewerkers voor onze cliënten willen wij niet dat het eenzaamheidsvirus toeslaat. Daarom is het fijn dat wij deze tablets in ontvangst mogen nemen zodat bewoners toch contact kunnen hebben met hun naasten en dierbaren.”

De bewoners kunnen op deze manier beeldbellen met hun familie. "We zien al mooie contacten ontstaan op de plekken waar we beeldbellen inzetten. De glinstering in de ogen van de bewoners en weer even contact met de familie doet veel. We kunnen deze manier van communiceren zowel in onze woonzorgcentra inzetten als op onze woningen voor mensen met een beperking of bij mensen die thuiszorg krijgen. Gelukkig komen er steeds meer alternatieven beschikbaar voor de contactmomenten. Het geeft onze cliënten weer dat beetje extra aandacht waar ze zo lang naar uit hebben gekeke"’, vertelt Iris van Bennekom, Raad van Bestuur van Wilgaerden/LeekerweideGroep.

Mondmaskers

Naast de tablets ontvangen beide organisaties ook een voorraad, door henzelf goedgekeurde, mondmaskers. Het welzijn is beter gewaarborgd voor de bewoners en zorgverleners. Een prachtig initiatief van beide ondernemingen.