Huren wint aan populariteit.
Huren wint aan populariteit. (Foto: aangeleverd)

Huren wint aan populariteit

Bootvakanties en korte(re) uitstapjes op het water zijn in trek. Deze zomer lijkt vakantie op plassen en meren in eigen land aan populariteit te winnen.

Niet alleen de verkoop van vaartuigen, maar ook de (ver)huur mag zich op een enorme groei verheugen. En wat is er dan mooier om de Noord-Hollandse wateren op te gaan.

Enorme groei

Met het IJsselmeer, Markermeer, het Alkmaarder- en Uitgeestermeer en de Waddenzee zijn de grote wateren ruim vertegenwoordigd. Lekker peddelen met een kano door grachten en andere wateren is ook een optie. Er zijn verschillende kanoroutes en door de oversteekplaatsen til je je kano zo van het ene water in het andere.

Sloepennetwerkapp

In Holland boven Amsterdam ligt ook een uitgebreid sloepennetwerk. Aan de hand van genummerde vaarknooppunten kan heel makkelijk een route worden samengesteld. De sloepennetwerkapp rekent uit hoe lang de vaartocht nog duurt en laat weten waar - verantwoord - kan worden aangelegd voor een natje en droogje. Havens zijn er genoeg in Holland boven Amsterdam en de faciliteiten zijn uitstekend.

Voorbeeldroute

Een voorbeeldroute: zo kan men vanuit Den Oever van haven naar haven varen en elke dag een andere historische stad aan doen. De route Hoorn - Enkhuizen - Medemblik is van harte aan te bevelen. In de driehoek Hoorn - Enkhuizen - Medemblik heerst rust en stilte.

De mooie natuur in de Westfriese polders kunnen het best worden bezocht met een fluisterbootje, kano of schuitje. Sportievelingen kunnen ook suppen.

Informeer naar welk vervoermiddel het beste past bij de waterplannen.