Siem Zeilemaker en Robin Stolp in zwembad Zuiderzee in Medemblik.
Siem Zeilemaker en Robin Stolp in zwembad Zuiderzee in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Zwembad Zuiderzee dicht?

MEDEMBLIK - Al een paar keer had ik gehoord dat Medemblikkers niet meer mochten zwemmen in zwembad Zuiderzee. Maar dan zag ik weer ouders met kinderen naar zwemles gaan en dacht ik:' het zal wel een onzinverhaal zijn'.

Fractie PWF maakt zich zorgen

Daar komt bij dat de raad van Medemblik sinds kort in in een flinke discussie is terecht gekomen over waar de komende jaren nog wel of niet geld voor is. Zo langzamerhand wordt wel duidelijk (en waar PWF trouwens tegen gestemd had) dat 12 miljoen of meer voor een nieuw zwembad in Wervershoof niet haalbaar is. En het is niet alleen eenmalig een pot met geld, maar ook nog eens een jaarlijkse bijdrage van circa 700.000 euro in de exploitatie.


Maar goed, nieuwsgierig naar hoe dat nu zit bij Zwembad Zuiderzee met sluiting, belde ik en maakte vorige week een afspraak met Robin Stolp, één van de directeuren.

Samen hebben we het zwembad doorgelopen, wat de laatste tijd enorm is opgeknapt en bij de koffie kreeg ik te horen dat de kans er inderdaad dik inzit dat het zwembad alleen voor bungalowhuurders open blijft. Door een of andere provinciale regel moet er extra toezicht zijn als er zwemmers uit Medemblik of andere gasten komen die geen huurder zijn en omdat de gemeente de jaarlijkse subsidie terugdraait tot 0 euro is dat niet meer rendabel.


Al pratende vroeg ik hem of Zwembad Zuiderzee ooit serieus benaderd is om eventueel uit te breiden. Nee dus, maar ze zijn zeker geïnteresseerd en willen daarover graag met de gemeente in gesprek. Een brief is inmiddels gestuurd aan college en raad.

De fractie van PWF vindt het dan een voordeel dat zwembad Zuiderzee niet alleen voor de Medemblikkers open blijft, maar dat het een heel belangrijke slechtweer-voorziening is voor toeristen. Daardoor zou het zomaar, zeker qua exploitatie, veel voordeliger voor de gemeente kunnen zijn om hier een uitbreiding samen te ontwikkelen in plaats van zwembad de Zeehoek in Wervershoof.


De brief is door de directie van zwembad Zuiderzee verstuurd. Het wachten is op een reactie.


Siem Zeilemaker,
Fractievoorzitter PWF.

Afbeelding