Afbeelding

Kinderen in coronatijd

Gelukkig trof het coronavirus veel van onze kinderen niet lichamelijk, maar de impact van de coronamaatregelen wel! Wekenlang konden ze niet naar school en werd hun vertrouwde ritme van naar school gaan en hun vriendjes en de meester of juf zien, doorbroken. Ook alle sportclubs gingen niet meer door, muziekles of andere hobby’s. En wat te denken van de opa’s en oma’s, die vaak een heel belangrijke rol in een kinderleven spelen, en nu niet meer bezocht konden worden.


In mijn werk met kinderen en ouders merk ik dat deze periode ook positief kan zijn: meer aandacht voor elkaar, ineens inzien waar je kind in de leerstof tegen aan loopt, meer rust en niet meer de hele dag van A naar B, lekker buiten spelen en samen spelletjes doen.

Het leven werd 'kleiner' en overzichtelijker, en dat was voor kinderen die daar gevoelig voor zijn, prettig.

Als ouder kun je je dan ook bepaalde dingen gaan afvragen: hoe bescherm ik mijn kind tegen dit drukke leven en hoe zorg ik dat het niet 'overprikkeld' raakt en deze balans kan bewaren.

Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels, zijn ook vaak scherp afgestemd op hun omgeving, nemen alles waar en dat is in coronatijd ook veel; hoe ziet de toekomst eruit? Kunnen mijn ouders wel hun baan behouden? Wordt opa of oma niet ziek?

Zijn u ook dingen opgevallen bij uw waar u graag eens met een expert over wil praten? Kijk dan vrijblijvend op mijn website.


Jantien van Korlaar, Kindercoaching Medemblik
Pekelharinghaven 22b
www.kindercoaching-

medemblik.nl
jantien@kindercoaching
- medemblik.nl
tel. 06-51398230