Een bord om aan te geven dat er over 100 meter een stopbord staat.
Een bord om aan te geven dat er over 100 meter een stopbord staat. (Foto: Corina Sas – Bew. © CAPAND)

Nog één week verkeersonderzoek

ANDIJK - Stuurgroep Kernvisie Andijk 2020-2030 (KVA20) houdt nog een week het onderzoek naar de verkeersveiligheid in Andijk en het buitengebied. "We hebben al veel reacties binnengekregen, maar degene die nog niet hebben gereageerd kunnen dat alsnog doen", aldus een woordvoerder van de stuurgroep.

De stuurgroep is een groep van tien inwoners van Andijk die samenwerken aan een toekomstvisie voor de komende tien jaar en tegelijkertijd een basis legt voor de jaren die daarop volgen. Het is een door de Dorpsraad Andijk ingestelde groep, bestaande uit vijf vrouwen en vijf mannen.

Inwoners van Andijk kunnen meedoen aan de onderzoeken. Elke maand in de eerste helft van 2020 wordt er een bepaalde thema gekozen naar aanleiding van reacties. Er zijn al twee onderzoeken afgehandeld: over de sociale veiligheid en wonen in Andijk. Na het onderzoek over verkeersveiligheid in en buiten Andijk komt recreatie aan de beurt. "Er zijn heel wat plannen van de kant van Rijkswaterstaat voor wat de Vooroever aangaat, het IJsselmeer en wij vinden het belangrijk dat de inwoners van Andijk zelf ook hun opvattingen kunnen inbrengen", aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

Op de vraag of er werkelijk borden worden geplaatst om verkeersdeelnemers te waarschuwen dat er een stopbord staat over honderd meter antwoordt de woordvoerder lachend: "Nee, dat niet, maar het is een prikkelende foto om mensen aan het denken te zetten en op te roepen mee te doen aan het onderzoek! Dat is hetzelfde als met de verkeerslichten op kruispunten in de polder..."

Andijkers kunnen meedoen. Ga naar www.kernvisieandjk.nl en vul het formulier in. Andijkers die vragen hebben of andere ideeën kunnen een e-mail sturen naar dorpsraadandijk@gmail.com of een brief naar Dorpsraad Andijk - KVA20, Witte Valkstraat 12,1619 XN Andijk.