Musea mag weer open

REGIO - Musea en monumenten met een publieksfunctie mogen vanaf 1 juni 12.00 uur op basis van reservering en checkgesprek bezoekers ontvangen. Het maximumaantal bezoekers is afhankelijk van de oppervlakte per gebouw; dit staat op de site van de overheid.

Voor diverse museums in West-Friesland staan die datum dus de deuren weer open. Let wel op; ga naar de website van het museum waar je heen wilt, reserveer kaartjes. Voor de poort staan en niet naar binnen mogen is een enorme teleurstelling voor kinderen die blij zijn gemaakt met een uitje.

In West-Friesland is veel musea te vinden. In Hoorn bijvoorbeeld staat het Museum van de 20e eeuw. Bezoek de Telekids Expositie of de tentoonstelling De val van de Berlijnse Muur. Of het Westfries Museum. Het hele jaar door is daar de tentoonstelling Stad in de Gouden Eeuw te bezichtigen. In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is de cultuur en de maritieme geschiedenis van de voormalige Zuiderzee in beeld gebracht. Historie snuiven of naar Sprookjeswonderland; klimmen, ravotten of sprookjes beleven. In Medemblik opent het Bakkerijmuseum weer haar deuren. Nog niet in het allerlekkerste museum van Nederland geweest? Bezoek de site en bestel snel kaarten. Ook het Stoommachinemuseum heeft nog diverse activiteiten op het programma staan.

Wie naar een museum kan, denk aan de maatregelen van het kabinet. Zorg altijd voor 1,5 afstand, behalve gezinsleden. Wie zich niet lekker voelt, blijft gewoon thuis.