Juffen Nellie en Lida op hun bankje.
Juffen Nellie en Lida op hun bankje. (Foto: aangeleverd)

Afscheidsfeest in junglestijl

MEDEMBLIK - Juffen Nellie Duin en Lida Kragt kregen donderdag 2 juli een afscheidsfeest in junglestijl. Leerlingen en collega's verzorgden een dag om nooit te vergeten.

Het begon al gezellig om 08.00 uur met koffie met hun echtgenoten en meester Peter, verkleed als een Freek Vonk, bij juf Corry (ex-juf Jozefschool) op de Poortweydt. Toen op weg met een mooi versierde tandem, samen met groep 8 die ook afscheid nam, langs school onder begeleiding van Aap (juf Kathalein) en Tijger (juf Moniek). Alle andere kinderen hingen uit de ramen van de klassen en klapten en riepen de stoet toe.

Versierde bogen

Op het schoolplein aangekomen stond de groep van Nellie en Lida klaar met mooi versierde bogen. Allemaal aapjes en tijgers. Alles in het thema van Aap en Tijger (die de juffen altijd spelen met de Vreedzame school). "We kregen prachtige cadeaus van de klas!", vertelt Nellie. "Een mooie lijst met foto's van de kinderen. Zij hielden allemaal een letter vast en er stond een hele lieve tekst. Ook kregen we een hele speciale olijfboom met kaarten met tekening er in, van elk kind één. De kinderen hadden niets verklapt over de kleren en cadeau. Toen mochten we het bankje onthullen waar we op zaten! Het was een heus Lida en Nellie-bankje! Dit blijft op school en zo blijven we toch nog verbonden aan de Jozefschool! We komen vast nog eens invallen om er op te zitten!"

Jungle-klas

Vervolgens gingen de juffen naar hun eigen klas die was versierd als een jungle. "We kregen nog meer lieve cadeaus van kinderen. Toen nam juf Boya onze klas een tijdje over en gingen we langs de andere groepen. Juf Kathalein had een strak en superleuk programma en bracht ons van klas naar klas. Elke groep had een leuk lied en/of dansje voor ons ingestudeerd. Soms was het lied helemaal aangepast over ons. We genoten enorm en de dag vloog om. Halverwege de stukjes van de klassen was er wel een hele speciale voorstelling voor ons en onze groep in de speelzaal. Meester Hans ging poppenkast spelen, natuurlijk kwamen ook Aap en Tijger er in voor! De kinderen bleven lekker te gast bij ons! Patatjes met een ijsje toe. En natuurlijk mochten de tijgernootjes en apenkopdropjes niet ontbreken. En ook hadden wij natuurlijk cadeautjes voor onze groep, schatkistjes met kleine cadeautjes. Het was een mooie dag met veel cadeaus en héél veel kaarten!" Nellie en Lida lezen alle kaartjes persoonlijk en genieten daar vast van.

De juffen hadden de dag daarna nog een pyjamadag met hun leerlingen en een podiumbal. Twee dagen feest en iedereen kan in de vakantie even bijkomen van het afscheid nemen.


"We bedanken iedereen die deze dag tot een onvergetelijk afscheid maakte."

Liefs, Lida en Nellie.