Kom ook naar de boekenmarkt in de Bonifaciuskerk in Medemblik.
Kom ook naar de boekenmarkt in de Bonifaciuskerk in Medemblik. (Foto: aangeleverd)

Boekenmarkt in Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK - Nu de lentemarkt geen doorgaan vond door de coronacrisis en het nog niet zeker is dat de andere markten in de vertrouwde vorm dit jaar plaatsvinden, heeft de marktcommissie van de Stichting Bonifaciuskerk een alternatieve boekenmarkt georganiseerd. De markt is ingericht volgens de regels van het RIVM met alle maatregelen die daarbij horen.

De markt is bedoeld om toch wat geld voor de restauratie van de kerk bij elkaar te krijgen, maar zeker ook de vele vrijwilligers weer te activeren, die door de hele situatie lange tijd niets meer konden doen.

Het blijkt nu van groot belang te zijn om de vrijwilligers, zonder wie geen markt mogelijk is, weer betrokken te laten zijn bij de organisatie van een markt.

Groot en divers aanbod

Een groot aanbod van boeken staan op de kramen uitgestald: in vele categorieën, zoals romans, thrillers, literatuur, plantenboeken, oorlogsboeken, kinderboeken en nog veel meer. Waar de vrijwilligers het meest trots op zijn is de mooie collectie oude, antieke en nostalgische boeken in alle genres, onder meer Joop ter Heul en Cissy van Marxveld.

Daarnaast worden vele elpees, cd’s, dvd’s, kinderspeelgoed en schilderijen aangeboden.

Het is uitverkoop, dus de meeste boeken zijn 1 euro per stuk en zes voor 5, euro, behalve de bijzondere exemplaren.

De markt wordt vanaf 11 juli gedurende zeven weken gehouden in de Bonifaciuskerk, Kerkplein 9 Medemblik, elke zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur. De entree gratis, dus loop gewoon de kerk binnen en snuffel tussen de vele boeken.


Voor meer informatie, kijk op www.bonifaciusmarktenmedemblik.nl.