Starlet werkt voortaan alleen op afspraak

Bloedafname en andere onderzoeken vinden vanaf 15 juli a.s. alleen nog op afspraak plaats. Dat laat Starlet Diagnostisch Centrum weten. Door de coronamaatregelen zijn veel wachtkamers te klein voor ‘vrije inloop’.

De nieuwe procedure moet - zeker met het oog op slecht weer in herfst en winter - voorkomen dat cliënten buiten moeten wachten. Afspraken zijn te maken via www.starlet-dc.nl of per telefoon 085-7736736.

Starlet heeft als gevolg van de coronacrisis in de afgelopen tijd een flink aantal kleine (prik)locaties moeten sluiten. Dat was met name het geval in verpleeg- en zorginstellingen die ‘op slot’ gingen. In steden als Alkmaar, Den Helder en Heerhugowaard werden andere locaties vergroot, openingstijden uitgebreid en nieuwe locaties ingericht. Dat laatste gebeurde waar nodig ook in diverse dorpen.

Inloopmoment

De Starlet-website toont een actueel overzicht van ruim dertig over heel Noord-Holland verspreide locaties waar cliënten voortaan op afspraak terecht kunnen. Voor spoedgevallen behouden enkele grote locaties een ‘inloopmoment’. Huisartsen en andere verwijzers kennen daarvan de adressen en openingstijden.