Het doet Marian veel verdriet om te stoppen met trimmen.
Het doet Marian veel verdriet om te stoppen met trimmen. (Foto: aangeleverd)

'Stoppen met trimmen, een pijnlijk besluit'

MEDEMBLIK - Velen kennen Marian Kerbof (67) uit Medemblik wel. Is het niet van de tennisbaan of een sociaal gesprekje op straat, dan wel vanuit haar trimsalon aan de Westersingel, waar ze met liefde aandacht schonk aan de vele viervoeters van haar trouwe klanten. "Maar tot mijn grote spijt moet ik stoppen met mijn trimwerkzaamheden. Ik heb net de veertig jaar niet vol gemaakt. Maar door de omstandigheden nu op dit moment lijkt het me verstandig om voortijdig mijn onderneming te beëindigen", zegt Marian teleurgesteld.

Trimsalon Dog`s Care sluit

Als Marian terugkijkt is het heel logisch dat ze terechtgekomen is in de hondenwereld. "Mijn leven lang ben ik al dol op alle dieren en speciaal op honden. Omdat ik mijn oudste zus Lia naar de trimsalon in Hoorn bracht om haar Fox Terriër Carolien te laten trimmen, kwam bij mij de gedachten op om dit zelf te doen. Ik haalde in 1980 mijn middenstandsdiploma (dat was toen verplicht) en gelijktijdig mijn trimdiploma. De cursus werd toen gegeven in Utrecht. Ik kon aan mijn nieuwe uitdaging beginnen."

Zware beslissing

Marian is een gelukkig mens, omdat ze van haar hobby haar beroep kon maken. "Ik had veelal ontzettend lieve en makkelijke hondjes en een heel fijn contact met hun baasje of vrouwtje, daardoor gaf mijn werk me veel energie. Met veel klanten heb ik een fijne band, waardoor deze beslissing me heel zwaar valt. Maar door mijn pensioengerechtigde leeftijd en de nare omstandigheden op dit moment zien we (mijn man en ik) ons genoodzaakt om er een punt achter te zetten. We kijken terug op veel leuke gebeurtenissen in al die jaren."

Duitse staander

Eén voorval in haar trimcarrière vergeet Marian nooit. "Ik had een Duitse staander te plukken die twee deuren, die naar binnen draaide, kon openen."

Lees verder op pagina 3.

Het doet Marian pijn om te stoppen met trimmen.