De Woonschakel stopt woning ontruimingen door coronacrisis

MEDEMBLIK - De banken en kredietverstrekkers in Nederland geven mensen met hypotheken, die deze door de coronacrisis niet meer kunnen ophoesten, uitstel tot 1 juni met betalen.

Maar ook mensen in de sociale huursector komen door deze crisis in financiële problemen. Albert Gieling, directeur van De Woonschakel: "Mocht blijken dat huurders in financiële zin getroffen worden door de gevolgen van het coronavirus, dan biedt De Woonschakel de mogelijkheid tot het maken van maatwerkafspraken met betrekking tot de huurbetaling in termijnen”.

Uiteindelijk moet wel de huur worden betaald en door het vroegtijdig signaleren van betalingsachterstanden reageert De Woonschakel tijdig. "Dit doet de corporatie om snel in contact te treden met huurders en afspraken te maken. Het maken van extra deurwaarderskosten wordt, zoveel mogelijk, vermeden. Dit hangt echter mede af van de medewerking van huurders en de nakoming van de gemaakte afspraken”, aldus Gieling.

De Woonschakel ontruimt tot nader order geen woningen op grond van een betalingsachterstand. Procedures met betrekking tot de ontbinding van een huurovereenkomst op grond van hennepteelt of vanwege (extreme) overlast worden doorgezet. In deze zaken kan, na verkregen vonnis van de rechter, de huurwoning worden ontruimd.

Bron: Medemblik Actueel.