Roos aan haar huiswerk.
Roos aan haar huiswerk. (Foto: aangeleverd)

'Ik hoop mijn opa's en oma's weer snel te zien'

MEDEMBLIK – Niet alleen voor het bedrijfsleven komt de coronacrisis hard aan, maar ook voor de scholieren is het vaak geen pretje om nu thuis te moeten studeren, en niet zoals ze gewend zijn in de schoolbanken. Zo ook de 13 jarige Roos uit Medemblik.

Leven van Roos op z'n kop

"Door het coronavirus is veel veranderd", vertelt Roos de Moel. "Ik vind het aan de ene kant leuk om alles thuis op mijn eigen tempo te doen -dat is lekker relaxed-, maar dat ik mijn vriendinnen niet zie, dat vind ik niet leuk. Ook het niet op school les krijgen, vind ik jammer. Ik ben bang dat ik hierdoor een achterstand krijg, ook al merk ik dat de docenten allemaal heel erg hun best doen om ons te helpen."

Facetime

Via Facetime maakt Roos samen met een vriendin haar huiswerk, zodat ze niet afgeleid wordt door haar telefoon en verleid wordt om andere dingen te gaan doen. "Dat is ook gezelliger en houd ik het huiswerk maken langer vol. We motiveren elkaar. En ja, eigenlijk is het fijn dat er huiswerk is, want dan verveel ik me niet. Als ik klaar ben met school, dan ga ik even op mijn telefoon of met mijn vriendin Rae via de Facetime een kracht- en lenigheid-workout doen. Rae bedenkt de kracht en ik de lenigheid. Zo blijven we goed in vorm voor als de turntrainingen weer beginnen."

Belangrijk om dagritme te behouden

Roos haar moeder vindt het belangrijk dat ze wel een goed dagritme houdt. "Daarom ben ik altijd rond 09.30 uur wakker. Dan gaat mijn wekker, want om 10.00 uur gaan we gezamenlijk ontbijten. Dan begin ik met het maken van een lekkere smoothie voor iedereen thuis en dan begin ik aan mijn schoolwerk. Naast school, speel ik veel met mijn kleine babybroertje Tom. Ook spring ik vaak op de trampoline. Daar kan ik goed mijn energie kwijt. En we doen veel spelletjes met zijn allen. Hartenjagen en Kolonisten van Catan zijn mijn lievelingsspellen. Ik hoop dat het coronavirus gauw voorbij is. Ook al verveel ik me niet, toch mis ik de gezelligheid."

Medicijn

Roos hoopt dat er gauw een medicijn tegen het coronavirus is, zodat er geen mensen meer ziek worden en alles weer normaal wordt. "Dan kan ik gelukkig ook mijn opa’s en oma’s weer zien!, zegt Roos met een lach.

Bron: Medemblik Actueel.