Dankbaar voor goede zorg


“Peter, schrijf eens een stukje over wat de Zonnebloem en de kinderopvang zoal doen voor ons ouderen, vooral hier in Medemblik.”

“Ja, buurvrouw er wordt al zoveel vermeld, aangaande deze toch wel gevaarlijk virus, wat ik daar nog aan bijdragen?”

“Door er iets over te schrijven natuurlijk, dat wij dankbaar zijn voor iedereen die zijn best doet om anderen in nood te helpen.”

“Maar ja, buurvrouw, knuffelen mogen wij ze niet, de twee meter moet in acht worden gehouden! Dat wij elkaar ontzien en toch beschermen, gezien wij tot de risicogroep behoren, dan is een bericht van elders inderdaad hartverwarmend. Het is voor velen van ons ouderen meer dan erg dat we onze kinderen en kleinkinderen niet vast mogen pakken voor een knuffel. Of denk aan de medewerkers in de gezinszorg. Het is dan wel hun werk, maar gelijk een soldaat dat is niet de bedoeling. Ondanks dat ze het als beroep kozen, maar om ziek te worden of zelfs aan het coronavirus te sterven! Maar het komt goed, buurvrouw.”

“Ik kijk er met spanning naar uit.”

Dit doen wij wel om de drukte te vermijden; slecht één keer in drie weken naar de winkel. Hiervoor hebben wij wel extra koel- en vriesruimte moeten aanschaffen.

Heb ik nog wel iets om over na te denken. Parfum kan heerlijk ruiken vooral als deze blijft hangen in besloten ruimte en zelfs als iemand je voorbij loopt in de open lucht. Zal dit virus zich ook zo gemakkelijk verspreiden?

peter.koomen300@gmail.com