'Heel naar voor reiziger die ons het meest nodig heeft.'
'Heel naar voor reiziger die ons het meest nodig heeft.' (Foto: Rodi Media)

Buurtbus Wase 438 sluit tijdelijk

REGIO - Buurtbus Wase 438 die rijdt tussen Enkhuizen en Wervershoof stopte vanaf maandag 16 maart met het uitvoeren van de dienstregeling. De buurtbus wil voorkomen dat het coronavirus zich eventueel verspreidt onder reizigers en chauffeurs.

'De meest kwetsbare groep wordt getroffen. Dat vinden we verschrikkelijk.'

Ed Schoonhoven van de Buurtbus: "Onze chauffeurs zijn bijna allemaal zeventig jaar of ouder. 65% van hen vond het niet meer verantwoord. Niet zozeer voor hen zelf, maar voor hun partners en familie en voor de mensen die we vervoeren. Toen was de beslissing was snel genomen."

"Het is niet anders. We hebben te maken met 'de grote ingreep' die momenteel gaande is, maar het geeft een heel naar gevoel. We laten de reiziger die ons het hardst nodig heeft in de kou staan. Vooral voor eenzamen is dit een moeilijke tijd, zij worden hard geraakt."

Het 'gewone' openbaar vervoer rijdt nog wel. "Dat zijn grote bussen waar mensen achterin kunnen stappen. De chauffeursplek is dan afgezet met een lint. Dat kan bij ons niet. De mensen komen dichtbij de chauffeur. Dat is risicovoller. Zeker ook omdat onze chauffeurs gemiddeld wat ouder zijn."

Is er begrip bij de reizigers? "Het is heel stil. Normaal krijgen we wel reacties op Facebook of via de telefoon. Als mensen bijvoorbeeld een klacht hebben, maar nu blijft het oorverdovend stil. Iedereen begrijpt het denk ik wel."

Buurtbus Wase houdt de ontwikkelingen in de gaten en kan nog niet zeggen wanneer ze weer gaan rijden. Voor info kijk op 9292.nl , overal.nl en buurtbuswase.nl of de OV apps.