Kinderen kunnen thuis schooltje spelen. Leuk als mama juf speelt!
Kinderen kunnen thuis schooltje spelen. Leuk als mama juf speelt! (Foto: Natalia Deriabina / Adobe Stock)

Toiletpapier op? Gebruik gewoon een washandje

REGIO - Bovenstaande kop is pure West-Friese nuchterheid. Een antwoord op de gekte die is ontstaan door het Coronavirus (COVID-19). Sinds kort zijn de mensen diverse producten, als pasta, groenten uit blik en pot en toiletpapier gaan hamsteren, want stel je voor dat we met zijn allen voor langere periode in huis moeten blijven?

Coronavirus zet Nederland op 'hold'

Uw redacteur zit braaf thuis achter haar laptop de combinatiekrant Medemblikker/West-Friesland op Zondag te maken. Ik ben zelf niet negatief ingesteld, dus ik geef er een positieve draai aan. Nee, ik heb geen kleine kinderen meer, die nu verplicht thuis moeten blijven, omdat 15 maart door de regering is besloten dat alle scholen zeker drie weken dicht moeten. Maar ik kan wel mijn honden onder de middag uitlaten, dat is voor mij en hun positief.

Mijn dochter werkt in de promotiebranche, staat op diverse evenementen en had net een klus voor een paar maanden bij Veilig Verkeer Nederland. Leerlingen van basisscholen leren de verkeersregels. Want tegenwoordig brengen veel ouders hun kinderen met de auto naar school. Extra lessen dus. Maar zij moet thuis blijven, omdat haar klussen zijn afgelast en haar kleintjes niet naar de opvang mogen én niet naar school. Zegt ze: nu heb ik eindelijk tijd om dingen te regelen voor mijn salon. Laten we wel wezen: het is een trieste tijd, maar laten we vooral niet bij de pakken neer gaan zitten en meegaan in alle negativiteit van velen die bijvoorbeeld van alles plaatsen op social media. Laten we, als het kan, er een positieve draai aan geven en er met zijn allen voor gaan.

Iedereen leest kranten en kijkt het journaal op televisie. En het is ook goed om het nieuws op de voet te volgen. Waar zijn er nog meer mensen met het Coronavirus geconstateerd? Je kan maar niet voorzichtig genoeg zijn. Weet u misschien iemand in uw buurt die wel een beetje hulp kan gebruiken? Misschien omdat die deel uitmaakt van de kwetsbare groep, waar het Coronavirus wel zware impact heeft? Denk aan oudere mensen of degenen die een slechte gezondheid hebben. Schiet te hulp, want alleen redden ze het niet.

Lees verder op pagina 3.