De zorg doet er alles aan om de ouderen bij te staan. U ook?
De zorg doet er alles aan om de ouderen bij te staan. U ook? (Foto: Adobe Stock)

Coronavirus zet Nederland op 'hold'

Vervolg van voorpagina


Op Facebook zie je ook mensen die aanbieden om op kinderen te passen. Want iemand die een viraal beroep heeft, moet wel gewoon te werk. Denk aan politie, hulpverleners of brandweerlieden. Hoe mooi is dat, voor elkaar klaarstaan?

Bied een helpende hand

Het Rode Kruis opende een hulplijn voor kwetsbaren – 070-4455888 – voor mensen die een luisterend oor, advies of extra hulp nodig hebben omdat ze in quarantaine of thuisisolatie zitten. Op www.rodekruis.nl staat bovendien wat mensen kunnen doen om een ander te helpen en hoe ze zich kunnen aanmelden als Ready2Helper.

Coronapatiënten

Natuurlijk zijn West-Friezen niet naïef. Toen in Nederland (vooral in Brabant) mensen waren besmet met het Coronavirus, betekende dat automatisch dat het zich gaat verspreiden en we gingen ervan uit dat ook in ons gebied gevallen op korte termijn zouden zijn. In Medemblik bijvoorbeeld werd 15 maart de eerste patiënt geregistreerd met het Coronavirus. En dat zal ook zeker niet de laatste zijn in deze regio.

Maar probeer het met zijn allen beperkt te houden. Mensen die geen klachten hebben, zoals koorts en daarbij kortademigheid of hoesten, kunnen hun hulp aanbieden aan de mensen die bang zijn om naar buiten te gaan. Of wie verplicht thuis moet blijven, omdat de kinderen niet naar school kunnen; thuis schooltje spelen is ook leuk en leerzaam.

Check internet

Nederland staat tijdelijk op 'hold'. De horeca moest 15 maart verplicht haar deuren sluiten, ook veel evenementen gaan niet door en velen kunnen niet meer sporten. In de vorige Medemblikker/Koggenlander stonden evenementen die na het drukken van de krant werden afgelast. Heeft u nog wat in de agenda staan? Check even de site van de bewuste vereniging of cultureel centrum. Daar staat alle informatie. Zo gaat u niet voor niets heen.

Samen het beste ervan maken

Laten we er met zijn allen het beste van maken. Stuur foto's of verhaaltjes hoe we elkaar helpen.

Misschien doen lezers volgende week wel ideeën op om de saamhorigheid in deze bijzondere tijd te versterken. Stuur uw berichtje naar redactie.med@rodi.nl.

Samen staan we sterk.
Kinderen kunnen thuis schooltje spelen. Leuk als mama juf speelt!