Het diner in kerstsfeer. Maak het intiem gezellig tijdens het kerstdiner.
Het diner in kerstsfeer. Maak het intiem gezellig tijdens het kerstdiner. (Foto: Pixabay)

Dit jaar een intieme kerst?

REGIO - Wat te doen met kerst? Alles is nog onzeker. Worden de coronaregels iets versoepeld, zodat in elk geval een gezin bij elkaar kan komen? Of worden de maatregelen juist opgeschroefd, omdat er maar geen daling van de besmettingen te zien is?

Voor velen is het nu nog gissen... vooral de onduidelijkheid dat een gezin niet bij elkaar kan komen om samen kerst te vieren, geeft veel mensen een rotgevoel. Dat is toch wat men het liefste doet tijdens kerstmis; samenzijn, gezellig eten en cadeautjes die onder de boom liggen uit te pakken. Samen komen bij opa en oma, met papa, mama en de kids.

Andere opzet

Houd er in elk geval rekening mee dat het dit jaar anders kan uitpakken. Dat er maar een paar gasten mogen aanschuiven aan tafel. Dan valt het allemaal weer mee, als misschien de maatregelen wel ietsje versoepeld worden.

Horeca steunen

Uit eten kan zeker niet. De horeca blijft voorlopig dicht, maar dat wil niet zeggen dat de branche niet gesteund kan worden. Bestel het kerstdiner bij de plaatselijke horecaondernemers. Zelf niet zo in de stress om een kerstdiner in elkaar te zetten of tijdens deze drukke periode voor het gemak kiezen. Samen genieten van een overheerlijk kerstdiner, gemaakt door de een professional met oog op kwaliteit en culinair talent.

Smakelijk eten

Belangrijk is dat we er samen wat van maken. Kijk op deze special welke ondernemers overheerlijke gerechten aanbieden voor het kerstdiner. Maak er samen een mooie en gezellige kerst van. Waarschijnlijk kan die volgend jaar weer als vanouds gevierd worden.


Hetzelfde geldt natuurlijk voor oud en nieuw. Hopelijk wordt voor iedereen het jaar 2021 beter dan de vorige...