Bescherm de lak van de auto goed.
Bescherm de lak van de auto goed. (Foto: Pixabay)

Bescherm de auto tegen herfstweer

REGIO - Waarom een auto polijsten of waxen? Niet voor iedereen is lakvertroeteling vanzelfsprekend. Nu het herfstweer invloed heeft op de lak van de auto, is het een goed moment om je te verdiepen in het polijsten en waxen van een auto.

Waarom zou een autobezitter zijn stalen ros polijsten? Het simpele antwoord is: om de lak weer gaaf te krijgen. Het kan zijn voor eigen plezier (genieten van je eigen auto) of om de waarde van de auto iets op te krikken voor de verkoop.


Bij het polijsten van de auto is het mogelijk om kleine krasjes en doffe plekken weg te halen. In essentie haalt men een heel dun laagje van de lak weg, zodat een mooie, frisse laag weer tevoorschijn komt. Zijn er ook redenen om het niet te doen? Twee redenen: omdat de lak te dun is of omdat je het zelf niet goed kunt. Vraag aan je dealer wat hij voor je kan betekenen.

Polijsten en waxen geeft de auto uitstraling

Waarom een auto waxen? Door een auto in de wax te zetten, breng je een beschermende laag aan. De extra laag beschermt de lak bijvoorbeeld tegen de opspattende nattigheid van de weg. Nog een reden is dat de auto nog meer glimt na de polijstbeurt. Ook is het schoonmaken simpeler, omdat vuil zich slechter hecht aan de lak. Als je de waxlaag goed bijhoudt, is het vaak een kwestie van eventjes afspuiten. De kleinste krasjes (die er na het polijsten nog zitten) kunnen worden opgevuld met wax, waardoor men ze minder ziet. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een keramische coating of een glascoating, omdat dit een betere bescherming biedt en langer blijft zitten.


Bron: topgear.nl.