Mooi is 'ie zeker. Maar of de nieuwe brug nou zou praktisch is...
Mooi is 'ie zeker. Maar of de nieuwe brug nou zou praktisch is... (Foto: Theo Annes)

Kritiek op nieuwe Veenhuizerbrug

REGIO - De Veenhuizerbrug, op de grens van de gemeenten Opmeer en Heerhugowaard, is vernieuwd. Het resultaat mag er zijn. Maar de brug is amper opgeleverd of eerste kritische geluiden klinken al. "De brug is wel erg krap", aldus een nieuwsgierige buurtbewoner die een kijkje is komen nemen. "Voor iemand in een rolstoel is het onmogelijk om de brug op te komen. Ik denk dat zelfs mensen met een rotator moeite zullen hebben erop te komen, laat staan de overkant kunnen bereiken."

De aanpassing van de Veenhuizerbrug is al omstreden sinds de gemeente deze in 2019 aankondigde. Landbouwers, die de Veenhuizerbrug veelvuldig gebruikten, hadden liever gezien dat de huidige brug gerenoveerd zou worden. Gemeente Opmeer heeft besloten een compleet nieuwe brug aan te leggen die alleen toegankelijk is voor fietsers en hoger dan de oude brug is, zodat er boten onderdoor kunnen.

Voor de boeren zit er weinig anders op dan om te rijden. Bij die omweg moeten ze niet alleen over een smal stuk weg waar passeren lastig, maar krijgen ze tevens te maken met verkeer van de N241.

De Veenhuizerbrug is helemaal vernieuwd.