Miranda Meendering-Braaksma verloor in december 2009 op 37 jarige leeftijd haar gevecht tegen kanker. Haar sportiviteit, betrokkenheid en vechtlust wordt voortgezet door stichting MirandaMania.
Miranda Meendering-Braaksma verloor in december 2009 op 37 jarige leeftijd haar gevecht tegen kanker. Haar sportiviteit, betrokkenheid en vechtlust wordt voortgezet door stichting MirandaMania. (Foto: aangeleverd)

'Sporten, dansen en zweten voor goede doelen'

MEDEMBLIK - Organisatie, spinners, leerlingen, bands en vrijwilligers zijn lichtelijk gespannen, want 14 maart is het weer zover. Voor de tiende keer verzorgt Stichting MirandaMania een fantastisch weekend in MC de Muiter in Medemblik. "Voor een ieder is wat te beleven", laat Roel Braaksma van de stichting weten. "Hopelijk gaat iedereen er weer voor. Sporten, dansen en zweten voor goede doelen."

Jubileumeditie MirandaMania

De jeugd is als eerste aan de beurt en spint vrijdag 13 maart. Deelnemers spinnen zaterdagmiddag en 's avonds volop muziek in De Muiter, met de crème de la crème van coverbands uit het Noord-Hollandse circuit. "De Mania zou de Mania niet zijn als we weer een superleuke verrassing in het programma hebben", zegt Roel geheimzinnig. "Een Medemblikker verrassingsact. Succes verzekert. Maar wie nieuwsgierig is, die moet maar komen kijken."

Deelnemers

Op de vraag wat de motivatie is om vier uur op een spinningfiets te zitten, antwoord Marijke Zee: "De saamhorigheid geeft mij energie, natuurlijk is het goede doel heel belangrijk! Maar de kick die ik ervan krijg is mijn motivatie om mee te doen"."Elke euro ter bestrijding van kanker is keihard nodig", vult Jeroen Glim aan. "Tijdens de periode dat mijn vrouw ziek was, hebben we ervaren hoe belangrijk een steuntje in de rug is. Door mijn deelname hoop ik, anderen die dat nodig hebben, dat steuntje te geven!"

"Normaal train je om zelf beter te worden", stelt Roel, "zaterdag 14 maart trainen we om een ander beter te maken!"

Lees verder op pagina 3.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding