Een deelnemers werkte zich vorig jaar in het zweet voor het goede doel.
Een deelnemers werkte zich vorig jaar in het zweet voor het goede doel. (Foto: William Ippel)

Jubileumeditie MirandaMania

Vervolg van voorpagina.

"Opgeven is geen optie!" stelt Aafke Jansma. "Ik heb zelf met kanker te maken gehad, doordat er al veel onderzoek is gedaan heb ik een goede medicatie gekregen. Omdat er nog veel onderzocht moet worden zijn acties zoals deze hard nodig, daarom ga ik dit jaar er weer voor."

Stichting Melanoom

Dick Plomp is sinds 2012 oogmelanoom-patiënt en bestuurslid bij de stichting melanoom. "Ik beklom in 2014 de Alpe d'Huzes op de fiets en begon hiervoor in mijn trainingen met spinnen. Vorig jaar deed ik voor het eerst mee aan MirandaMania, namens de stichting Melanoom. Maar man, wat een ervaring is dat! Wat begon als een formele 'verplichting' werd een geweldige belevenis. Ik werd deelgenoot van een heel bijzonder evenement, waarbij mij het gevoel overviel weer op de Alpe d'Huzes te zijn. Mooie mensen die keihard werken om bewustwording te creëren voor het melanoom en de zorg rondom kankerpatiënten. Georganiseerd door mensen die het grootste verlies in hun leven hebben omgevormd naar een waardevol, en helaas noodzakelijk, evenement. Om anderen te helpen die rotziekte aan te pakken. Ook dit jaar vindt de MirandaMania weer plaats en ook dit keer ben ik er namens de stichting Melanoom weer bij. Uit dank en waardering voor alles wat de organisatie van MirandaMania samen doet. Maar nog meer uit respect voor de familie Braaksma en Meendering, die al die jaren met zoveel kracht en passie op deze manier hun Miranda zo krachtig blijven gedenken. Dank jullie meer dan ik ooit kan."

Muziekfestival

"Het Mania muziekfestival heeft wel degelijk een hele serieuze ondertoon", geeft Roel aan. "Wij zijn een organisatie die geld inzamelt voor diverse plaatselijke doelen, denk aan Inloophuis Medemblik. Een plek waar patiënten en families elkaar in een ongedwongen sfeer ontmoeten en elkaar helpen in een, door kanker, moeilijke periode. Trots zijn we dat de bands en Pieter Ratten van P-S-L dit allemaal pro deo doen en niet te vergeten Optisport die de hele Muiter drie dagen gratis aan ons beschikbaar stelt, zodat we geen entree hoeven te heffen. Kom gewoon even kijken en steun hierbij de goed doelen waar wij voor staan."

Hier is het feestje!

Kom feesten op zaterdag vanaf 20.30 uur bij het Mania muziekfestival. "Diverse bands en een verrassingsact uit Medemblik spelen het dak eraf. Dat moet iedereen meemaken", zegt Roel. "Samen met Pieter heeft MirandaMania weer een bijzonder podium gemaakt met fantastisch licht en geluid."

"8-PM doet mee aan het muziekfestival, omdat we het belangrijk vinden om ons, als jonge muzikanten, in te zetten voor een goed doel. Daarnaast hebben we ook ontzettend veel plezier op de avond zelf", laten de bandleden weten.

Dr. Groove: "Wij zijn een band met een zanger, twee zangeressen en zes verschillende blazers. Wij dragen MirandaMania een warm hart toe en verheugen ons erop om alle deelnemers, bezoekers en vrijwilligers een groot live discofeest te bezorgen."

Beleef het mee

Een mooi programma van de stichting MirandaMania waar velen zeker van genieten. "Stap De Muiter zaterdag binnen aan de Admiraliteitsweg in Medemblik. Dat kan van 11.30 tot 16.30 uur of vanaf 20.30 uur tijdens het muziekfestival. Steun ook de goede doelen waar wij achter staan", sluit Roel af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding