Vijf redenen waarom je moet beginnen met hardlopen

Het wordt weer voorjaar en er moet wat gebeuren. Alleen een paar weken aan een dieet is niet de oplossing. Je weet al lang dat je om echt af te vallen je manier van leven moet veranderen. Hardlopen kan daar een ontzettend leuk onderdeel van zijn want:

Je gaat er veel beter uit zien. Lekker buitensporten zorgt voor een kleurtje, je wordt sterker en ziet er beter uit, ook als je nog weinig afvalt.

Van hardlopen kom je tot rust! Door te gaan hardlopen kom je innerlijk tot rust. Niets is lekkerder dan buiten in de natuur te rennen. Geniet van je omgeving. Het voorjaar is zo mooi!

Van hardlopen krijg je meer energie! Met hardlopen maakt je lichaam endorfines aan. Dit gelukshormoon werkt ook heel goed tegen stress en doordat je hiermee lekker in je vel komt te zitten geeft het je ook veel meer energie.

Regelmatig hardlopen helpt tegen het ontstaan van botontkalking(osteoporose) Met het ouder worden krijgen veel mensen last van botontkalking en daardoor stijgt de kans op botbreuken. Door hardlopen blijven of worden je botten sterker en minder breekbaar.

Hardlopen in een groep is beter en leuker.

Voor beginnende hardlopers is het aan te raden om in groepsverband te starten, onder leiding van een ervaren trainer. Minder kans op blessure en je leert nieuwe mensen kennen die ook net beginnen. Deel je ervaringen en ondersteun elkaar. siem.zeilemaker@me.com