Toneel in Wadway

WADWAY - '3 miljoen voetstappen naar Sicilië' zou de openingsvoorstelling worden van Oeral op Terschelling. Nu hebben Koos Terpstra en Nhung Dam de voorstelling bewerkt naar de zaal en kan het publiek hier zaterdag 31 oktober om 16.00 uur in theaterkerk Wadway van genieten. De avondvoorstelling is reeds uitverkocht.

Nhung Dam heeft de afgelopen maanden elke dag gelopen. Met het aantal afgelegde kilometers zou ze op Sicilië aangekomen kunnen zijn, al heeft ze in werkelijkheid Amsterdam niet verlaten. Maar zoals Confucius zei: de weg zelf is je bestemming. Onderweg kan het namelijk zijn dat je een ander mens wordt. En je opnieuw kennis moet maken met jezelf. Hoe beangstigend deze reis ook is, jezelf verstoppen is geen optie.

Ode aan de fantasie

'3 miljoen voetstappen naar Sicilië' is een indrukwekkende, eigenzinnige voorstelling over zoeken naar geluk, over leven, over onmacht en over schoonheid. Een hoopgevende ode aan de fantasie, door Nhung gespeeld en door Koos Terpstra geregisseerd. De tekst schreven ze samen.

Grappig en optimistisch

“Het is een verhaal over liefdesverdriet en onzekerheid, over teleurgesteld worden en falen, over corona en alles wat daardoor onmogelijk werd. Maar desondanks is 3 miljoen voetstappen naar Sicilie¨ verbazend grappig en optimistisch. Achter alle negatieve dingen klinkt de boodschap door: we redden het wel.” (Haarlems Dagblad) Zie ook www.nhungdam.com.