Waar Klaver Kaas wordt gemaakt.
Waar Klaver Kaas wordt gemaakt. (Foto: Pim Haring)

Onze filosofie: KlaverLogisch

WINKEL - Onze unieke productiewijze is in balans met dier, natuur en omgeving. Hiervoor hebben wij een lijst met meetbare speerpunten geformuleerd. Wij noemen dit het KlaverLogisch programma. Handig voor onszelf, maar ook voor onze partnerbedrijven.

Als veehouder en kaasmakerij heeft Klaver Kaas vrijwel het complete productieproces in eigen hand, maar kan niet zonder partnerbedrijven. Het grootste deel van onze schapenmelk wordt aangeleverd door andere veehouders. De markt voor schapenkaas is nog klein.

Wij nemen alleen melk af van bedrijven die werken volgens de KlaverLogisch filosofie. Dat betekent onder meer dat het vee op kruidenrijk, Noord-Hollands grasland vertoeft en dat het voer krijgt uit eigen regio. Dat is goed voor de melksmaak en dus voor onze kaas.

Een ander belangrijk aspect van KlaverLogisch is het welzijn van de dieren. Ruime, lichte stallen. Veel weidegang. Vee moet zo veel mogelijk haar natuurlijke gedrag vertonen. Ook streven wij naar oudere koeien.

Tot slot draait KlaverLogisch om duurzaamheid. Zo laat mogelijk grasmaaien bijvoorbeeld, zodat weidevogels ongestoord hun nest kunnen uitbroeden en er voor het vee meer eigen hooi geoogst wordt. Wij willen de natuur zover mogelijk door de hele keten trekken.

Jaarlijks evalueren en verdiepen wij het programma met onze partners. We werken echt sámen aan dezelfde doelen. Wij staan voor gezonde koeien, een mooi landschap en duurzaamheid. Voor trotse medewerkers, partners, winkeliers en zelfs trotse klanten.

Een kijkje nemen bij de familie Klaver? Zondag 28 juni ben je van 12.00 tot 15.00 uur met de auto van harte welkom voor een heuse Drive-In! Kom te weten wat er zich afspeelt op de boerderij en verwen jezelf of iemand anders met een heerlijke kaastas.

KlaverKoe is gevestigd op de Langereis 6 in Winkel.