't Is allemaal wat

De kogel moet maar eens door de kerk, spreekwoordelijk dan, want het is vandaag de dag maar linke soep, want her en der, worden mensen willekeurig gedood, door drugs, kogels of huiselijk geweld.

En dan de hedendaagse beeldenstorm, her en der, in de wereld, want op wat voor aardbol leven we onderhand? Terug naar wat onze voorouders honderden jaren terug deden, wat hebben wij daar mee van doen? Ja, er zijn sommige families rijk van geworden, wordt gezegd. Leer eens meer aangaande onze algemene geschiedenis, welk in de dertiger jaren de meesten weer hun geld zijn kwijtgeraakt.

En daarvoor rond 1800 was het armoede en kommer en kwel, in Nederland waren we zo ongeveer failliet! En nu moet iedereen waar een 'smetje' opzit, uit het verleden opgeruimd worden, gebruik je Hollandse nuchterheid. Ze zijn dood en begraven en mooi laten rusten, slaat nergens op dat vernielen, het zijn gewoon kunstwerken, met een verloren, vergane historie.

In Medemblik is er bijvoorbeeld de Sonystraat. Sonoy was ook een moordenaar, begroef geestelijken tot hun nek aan de eb en vloedzijde van de zee en liet ze zo sterven. Moet deze naam ook maar weg? Overigens de Sonystraat werd eerst de C-straat genoemd (geen Zeestraat), zeg maar, was de eerste postcode.

En in het algemeen; verdiep je wat meer in onze algemene geschiedenis. Vroeger in diezelfde tijdsperiode waren er lijfeigenen, 'slaven' blank en gekleurd. Niets nieuws onder de horizon, hier in Europa of elders in de wereld!


peter.koomen300@gmail.com