Werk van Peter Keeman.
Werk van Peter Keeman. (Foto: aangeleverd)

Kunstexpositie in Cultura

ANDIJK - Cultura Plus houdt zaterdag 4 en zondag 5 juli een expositie in Cultura, met twee exposanten uit eigen dorp. Peter Keeman en Maja de Haan.

Peter is een impressionistische realist. Deze benaming is misschien wel het meest van toepassing op zijn werk. Inspiratie voor zijn creaties haalt hij uit beelden uit de voormalige vaarpolder Het Grootslag. Het mag namelijk niet vergeten worden dat vroeger bijna de hele bevolking van de Streek, direct of indirect er zijn brood verdiende en dat wil hij graag laten zien in zijn werk.

Kunstenaar Maja de Haan streek een paar jaar geleden neer in Andijk en daar voelt zich helemaal op haar plek. Maja werkt met diverse materialen, waaruit veelzijdige, meerkleurige kunstwerken, min of meer, spontaan ontstaan. Van zeer groot tot lieflijk klein, niets is haar vreemd. Geboeid door licht en de natuur en steeds weer nieuwe sferen die ontstaan door het voortdurend veranderende spel van licht en schaduw zijn een bron van inspiratie voor Maja. Werken met glas-in-lood is echter haar grote passie. Veel prachtige glasramen hangen te schitteren bij menig particulier en in diverse kerken.

Werken van beide kunstenaars zijn te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur in Cultura, Kleingouw 112-113 in Andijk.

Entree is gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding