De Randweg is voor sommigen een racebaan.
De Randweg is voor sommigen een racebaan. (Foto: Medemblik Actueel)

Randweg is een racebaan

MEDEMBLIK – Bewoners van de Randweg in Medemblik roepen al jaren om snelheidsbeperkende maatregelen voor hun straat, maar tot op de dag van vandaag doet de gemeente Medemblik maar weinig om de snelheid daar omlaag te brengen.

Scooters, motoren en auto’s… de 50 km/u die op de Randweg nu de maximum snelheid is wordt vaker wel dan niet overschreden. Snelheden tot ver boven de toegestane snelheid is aan de orde van de dag. Handhavers die worden ingehaald met hoge snelheid door scooterrijders doen niets. Motorrijders die ‘even lekker opentrekken’ zodra ze het zebrapad voor de supermarkt voorbij zijn, zijn volgens de omwonenden schering en inslag.

"Dat er nog geen dodelijke ongevallen zijn gebeurd bij het zebrapad is een wonder", vertelt één van de buurtbewoners. "Het wordt tijd dat ze hoge drempels gaan plaatsen, dan moeten ze wel heel langzaam rijden", is één van de oplossingen die de omwonenden aandragen. Maar ook het plaatsen van een werkende camera die snelheidsovertreders op de foto zet.

Een andere oplossing is het plaatsen van wegversmallingen. "Net zoals ze op de Admiralteitsweg hebben geplaatst, dan moeten ze wel stoppen als er een tegenligger aankomt", zegt een andere bewoner van de Randweg.

Bron: Medemblik Actueel.