De buitenshowroom van John van Duin Tweewielers
De buitenshowroom van John van Duin Tweewielers (Foto: aangeleverd)

'Trots op familiebedrijf'

HOOGWOUD - De liefde van het herstellen van tweewielers zit al generaties in het bloed van de familie Van Duin. Was het opa Arie die in 1928 begon aan 't Zuideinde in Hoogwoud, vader Willem die in 1963, als enige van dertien kinderen, een eigen rijwielonderneming startte in De Weere, maar kleinzoon John die sinds 1993 een bloeiende en vernieuwende onderneming heeft opgebouwd.

John van Duin Tweewielerspecialist is gevestigd aan de Westerboekelweg in Hoogwoud. Op het terrein van Simon Loos kon de ondernemer in 1996 een stuk grond kopen en realiseerde een winkel met grote showroom.


"Als het mooi weer is, zetten we zo'n tachtig tweewielers buiten. Klanten zien gelijk al wat we in huis hebben", zegt John.

Passie voor motoren

Arie begon als fietshersteller en Willem breidde zijn tweewielerzaak in 1975 uit door te verhuizen naar Hoogwoud. John hield zich in eerste instantie bezig met gemotoriseerde tweewielers; zijn passie is namelijk motorrijden.

Maar tegenwoordig heeft hij een groot assortiment aan onder meer Gazelle (elektrische) fietsen en Klever highspeed fietsen, mooie kwaliteit scooters en als extraatje voor de agrariƫrs prachtige quads.

Museum

Boven de winkel heeft John onder meer oude brommers en jukeboxen staan. "Spullen van na de Tweede Wereldoorlog. Een klant van mij wilde liever een rondleiding in mijn museum dan korting op zijn twee gekochte fietsen", lacht John. "Ik heb het familiebedrijf, samen met mijn vrouw Erna, op een mooie manier uitgebreid. Iets waar we erg trots op zijn."

John aan het werk met zijn grootste hobby; motoren.