Opening ’t Babbelhuus door de voorzitter van de cliëntenraad de heer van Engen.
Opening ’t Babbelhuus door de voorzitter van de cliëntenraad de heer van Engen. (Foto: aangeleverd)

Emotioneel weerzien in ’t Babbelhuus

WOGNUM - Kort na de opening vorige week, mochten de eerste bewoners, van De Omring locatie Sweelinckhof in Wognum, ’t Babbelhuus betreden.

De primeur ging naar een ouder echtpaar. Ze hadden elkaar al zeven weken niet gezien. Meneer woont op de somatische afdeling en mevrouw in de villa (woonvorm voor mensen met dementie). Het was een fijn en emotioneel weerzien voor beiden.

Vele bezoeken volgen

Sabrina van Eerden (welzijnscoach): “Het is zo bijzonder dat we dit samen hebben kunnen regelen voor het echtpaar en voor de vele bezoeken die nog gaan volgen in ’t Babbelhuus.”

Nog meer bezoek

In de middag kwam het volgende bezoek en bezochten kleindochters (uit hetzelfde gezin) hun oma. Mevrouw was erg blij met het bezoek en vond het prettig om haar kleindochters van zo dichtbij te zien en spreken.


De eerste ontmoetingen waren een groot succes. De Omring gaat ervan uit dat er nog vele bezoekjes zullen volgen en op die manier mensen tot elkaar te brengen.

Agenda

Sabrina: “Er is veel animo, want de agenda stroomt al vol. De familie en contactpersonen van bewoners kunnen telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken voor ’t Babbelhuus bij Sweelinckhof.”

Afbeelding