De orgelman bezocht diverse plekken in Wervershoof, Onderdijk en Medemblik liedjes te draaien voor de bewoners.
De orgelman bezocht diverse plekken in Wervershoof, Onderdijk en Medemblik liedjes te draaien voor de bewoners. (Foto: aangeleverd)

Orgelman speelt bij verzorgingshuizen

REGIO - Voor de ouderen in verzorgingshuizen stonden vanaf maart diverse uitjes van De Zonnebloem op het programma: tripje Bijenstal en Sprookjeswonderland, bingomiddag en als klapper Sail Amsterdam. Een grote domper voor hen dat al deze activiteiten niet doorgaan.

Omdat de Zonnebloem een club van ‘doeners’ is, voelden de vrijwilligers zich helemaal niet gelukkig bij het wegvallen van al die leuke activiteiten voor de ouderen en mensen die door een handicap beperkt zijn in het dagelijks leven.

Gezellig optreden

Om hen toch gezelligheid te bieden verzorgde De Zonnebloem 6 mei een optreden van een orgelman met draaiorgel in de binnentuin of voor de huizen. Dit bleek een schot in de roos. Ouderen werden die dag getrakteerd op gezellige oud-Hollandse muziek. Aan de gezichten van de mensen achter de ruiten en in de openstaande deuren zag de orgelman dat zij genoten van de muziek en de reuring. Een paar uur later gebeurde precies hetzelfde in Onderdijk.


De orgelman verscheen de volgende morgen, met zijn draaiorgel, in Medemblik. Hij bezocht ook daar meerdere plaatsen waar veel ouderen wonen. Na de eerste klanken van het orgel keken de mensen nieuwsgierig door hun raam of stonden voor hun deur om te genieten van de muziek. Spontaan zongen ouderen mee.

De Zonnebloem is blij dat ze de mensen genoten door hun actie.