Wat zijn antistoffen?

Antistoffen worden gemaakt door speciale witte bloedcellen: de zogenaamde B-cellen. Er worden meerder soorten van deze B- cellen aanmaakt in de baarmoeder tijdens de zwangerschap. Waardoor er misschien wel miljoenen verschillende antistoffen worden aanmaakt. De anderen gaan in een soort slaaptoestand en worden pas weer ‘wakker’ als ze door een virus of bacterie geprikkeld worden.

Witte bloedcellen maken antistoffen aan tegen specifieke antigenen en doden de cellen die aangetast zijn door virussen en of bacteriën. Antigenen zijn lichaamsvreemde stoffen. Het duurt na een besmetting dus even voor er voldoende antistoffen zijn om de indringer, meestal een bacterie of virus, uit te schakelen. In die periode kan de ziekteverwekker zich snel vermenigvuldigen zodat een mens echt ziek wordt. Zodra er voldoende cellen met antistoffen zijn aangemaakt, wordt de ziekteverwekker aangevallen en geneest men vaak.

Als de aanmaak te lang duurt, wint als gevolg soms de ziekteverwekker en volgt overlijden. Bij de eerste besmetting worden geheugencellen aangemaakt om bij een tweede besmetting snel en effectief de antistoffen aan te maken. Het coronavirus is voor velen een onbekende indringer. Hoewel er mensen zijn met lichte symptomen. Het is bekend dat virussen muteren, maar je zal maar tot de gelukkige behoren waar voldoende van deze ‘verkenners’ in het gestel aanwezig zijn. Zij hebben, zo lijkt het, enige B-cellen meegekregen van moeder.

Witte bloedlichaampjes worden aangemaakt in het beenmerg. Bij de één iets effectiever als bij een ander. Ik heb uit eigen ondervinden een middel wat mogelijk helpt deze extra witte bloedlichaampjes te laten aanmaken, gewoon door voeding. Elke dag een bord havermout en een blikje sardientjes. Dit zeker vier weken lang en u bent qua gezondheid een eind op de goede weg.

peter.koomen300@gmail.com