De horizon van Medemblik zal er niet zo uitzien in het laatste weekend van augustus.
De horizon van Medemblik zal er niet zo uitzien in het laatste weekend van augustus. (Foto: Laurens Morel)

Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace afgelast

MEDEMBLIK - De 56e editie van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace, die op eind augustus zou plaatsvinden, is afgelast. Omdat het kabinet evenementen tot minstens 1 september heeft verboden, kan deze unieke zeilrace voor het eerst in 56 jaar niet doorgaan.

Voorzitter Klaas Jan Kroon verwoordt het gevoel van de vele vrijwilligers die het evenement mogelijk maken: “Met pijn in het zeilershart nemen we deze beslissing. Begrijpelijk, want gezondheid gaat natuurlijk boven ons zeilevenement. Het is jammer, maar aan de andere kant is het nu wel in een vroeg stadium duidelijk. Het is lastiger als de inschrijving steeds weer uitgesteld moet worden en uiteindelijk de wedstrijd toch niet doorgaat. Ik krijg van diverse kanten de vraag of we het evenement later in het jaar kunnen plannen, of een kortere wedstrijd of ander alternatief. Maar dat is net zo onzeker, dat moeten we niet willen. We stellen wel zo’n 3.000 zeilers teleur, maar het kan niet anders.

Ook voor de stad Medemblik is dit een domper. Voor het eerst in 56 jaar is er geen feest op de kade tijdens het weekend van de Kustzeilers 24 Uurs Zeilrace. De stad zal ongewenst rustig zijn. Maar we gaan er volgend jaar gewoon een dubbel feest van maken.”

Volgende race vindt 27 en 28 augustus 2021 plaats

Meer informatie kijk op www.24uurszeilrace.nl.