De rattenvanger van Hamelen (Miranda Hoogland).
De rattenvanger van Hamelen (Miranda Hoogland). (Foto: Tosca Foto's / Natascha Grippeling)

Z&V verplaatst voorstellingen

ABBEKERK - Met de musical “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?” had Musicalvereniging Z&V uit Opmeer haar zoveelste succesmusical willen bijschrijven. Door de uitbraak van het coronavirus en de daarop volgende ingevoerde maatregelen moesten de voorstellingen worden geannuleerd.

Een flinke streep door de rekening, want de vereniging stond nagenoeg aan de vooravond van de première. Decors, techniek, kostuums, rekwisieten naderden voltooiing en spelers, orkestleden, technici en vrijwilligers stonden in de startblokken.


Door het bestuur en de professionals van de vereniging is echter grondig doorgepakt en na uitvoerig overleg is gekozen voor het verplaatsen van de voorstellingen. “Een harde dobber (ook financieel) en een flinke klus, omdat alles tot in details al rond was”, aldus voorzitter Anita van Diepen. “Het verplaatsen van de voorstellingen is natuurlijk onder voorbehoud van het verloop van deze crisis en bijbehorende maatregelen. Toch zijn we positief en gepast trots dat we een mogelijkheid vonden de kroon op ons harde werken te zetten. Tenslotte is dat wat je als amateurvereniging na een jaar repeteren als eindresultaat en beloning voor ogen hebt. We hopen dat na de zomervakantie de deuren van theaters, horeca en verenigingen weer open kunnen om datgene te doen waar zoveel mensen plezier aan beleven. Daarom kondigen we aan dat we de weg naar Hamelen vervolgen en onze musicalproductie hopelijk presenteren op 18, 19, 20, 25 en 26 september.”

De meeste mensen die een kaart in bezit hebben zijn benaderd. Kopers van tickets die niet bereikt zijn of die kaarten hebben aangeschaft via fysieke verkooppunten kunnen contact opnemen via kaartverkoop@musicalopmeer.nl of tel. 0226-353982.