Afbeelding

Ella Molenaar presenteert kinderboek

ANDIJK - Het nieuwe boek 'De avonturen van kat Spring - Spring en Vis & Spring moet een poepie' van Ella Molenaar is onlangs verschenen en uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Schilderen naar eigen waarneming

Kat Spring beleeft diverse avonturen. Zo gaat hij vissen en ontmoet Vis. Hij neemt Vis mee naar huis, maar is dit wel een goed idee?


Ook moet hij een poepie, maar de wc is bezet. Waar moet hij nu zijn poepie doen?

Ella Molenaar (1960) uit Andijk is autodidact. Door haar schoolmeester werd ze aangespoord om te tekenen en schilderen zoals zij denkt dat het is: “Dus een boom kan best oranje zijn”. Dit advies gaf haar de vrijheid om te tekenen en schilderen naar haar eigen waarneming. Haar inspiratiebronnen zijn onder andere haar, helaas overleden, kat Spring, West-Friese landschappen en andere natuurelementen. Ella is liefhebber van primaire kleuren en eenvoudige vormen. Ze won in 2010 de wedstrijd ‘Freaken met verf’ een aanmoedigingsprijs met het schilderijtje ‘Dikke poes in mand’. De Andijkse is in 1981 afgestudeerd als assistent-bibliothecaresse en werkte 31 jaar als studiezaalmedewerker bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis in Amsterdam.

Ella Molenaar schreef de avonturen van kat Spring.