Wat te doen met het Chinese virus?

Iets onzichtbaar... want het komt nu over de wereld voor. En zoals het ernaar uitziet is het coronavirus voorlopig niet in te tomen. Hebben wij blanken en andere volken er meer last van dan de Chinezen zelf? Namelijk, wat ik zoal lees in de media, is dat het virus daar zo ongeveer is uitgestorven. Dat geeft je te denken; dat ze een andere DNA hebben? En wat zal het volgende virus zijn, wat daar uit de meest vooruitstrevende gedeelte/provincie van China is ‘ontsnapt’?

Eigenlijk, dat rare elleboog-gedoe ter begroeting is nergens voor nodig om afstand te houden. Neem gewoon plastic handschoenen mee, kosteloos te verkrijgen bij een benzinestation en schud elkaar de hand en gooi deze na afloop niet bij het plastic afval! Of koop een doos vol, ‘kost je de kop’ ook niet! Menselijke afstand is ongeveer 1,05 meter tijdens een hand geven. En met de elleboog tegen elkaar is dit ongeveer 65 centimeter!

Vrij geven van alle opgelegde regels lijkt mij het meest logisch. En dan wie het overleefd, gaat verder en het virus sterft gelijk uit met de overledenen. En de economie bloeit op!

Doodgaan is op zich al niets, maar met corona in je lijf, daar wordt een patiënt ook niet vrolijk van. Maar wat voor belang heeft de Chinese industrie eraan om een dergelijke schadelijke virus de wereld rond te strooien? Nu ben ik soms een ‘complotdenker'. Stel, dat er een effectieve antistof tegen corona niet zo 1, 2, 3 wordt gevonden, en dan? Ja, mondkapjes is een redelijke meest logische oplossing en de rest is een kwestie van geluk. En nu denk ik dat China de goedkoopste producent is ter wereld, welk deze mondkapjes kan produceren!

Wat dacht u, hoeveel werk gelegenheid dit geeft in China!


Reacties naar peter.koomen300@gmail.com.