Kunst is inzicht op eigen wijze.
Kunst is inzicht op eigen wijze. (Foto: aangeleverc)

Tentoonstelling in Galerie De Pieper

OPPERDOES - In Galerie De Pieper wordt van 3 september tot eind oktober een tentoonstelling gehouden. Iedereen is donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom.

Onder meer fotografie van Winnifred Limburg en papier mache van Frits Achten. Beide heren werken met beelden uit de natuur en hun werken zijn opgebouwd uit vele laagjes.

Fotografie

Een fotowerk van Winnifred Limburg bestaat uit honderden opnames, geassembleerd tot een maakbaar landschap en reconstructies van de natuur. Winnifred noemt de werken ‘geassembleerd’ omdat alle fotografie, het uiteindelijk resultaat dient. Het fotografisch medium is essentieel voor zijn werk, vanwege de precieze weergave van ‘de werkelijkheid’, zijn werkelijkheid.

Papier mache

De papier mache kunstwerken van Frits Achten bestaat ook uit laagjes. Laag na laag wordt de pulp aangebracht. Hierbij ligt de grondslag in de natuur en wetenschap, door ordening wordt er logica gebracht in de schijnbare chaos. Uiteindelijk ‘groeit’ het werk uit tot een vorm die natuurlijk oogt.

De collectie keramische beelden van Carolein Smit is uitgebreid met een aantal werken.

Galerie De Pieper is te vinden aan Nieuweweg 38 in Opperdoes.

Meer informatie is te vinden op www.galeriedepieper.nl.