De nieuwste snufjes maken autorijden nog makkelijker.
De nieuwste snufjes maken autorijden nog makkelijker. (Foto: aangeleverd)

Voorkeur voor verkoop kleine auto's

REGIO - Nieuwe auto’s worden steeds slimmer. Zo communiceert de Golf 8 met auto’s om zich heen en helpt de lane assist de bestuurder om netjes tussen de lijnen te rijden.

Integratie van rijhulpsystemen

Het is tegenwoordig niet meer raar dat een auto beschikt over verkeersbordenherkenning, dodehoekbewaking, adaptieve cruise control of een 360-graden camera. Al deze rijhulpsystemen werken samen en vormen een opmaat naar een toekomst waarin autonome auto’s een normale zaak is.

Duitse merken

De Volkswagen Polo en Golf zijn kanshebbers om de bestverkochte auto’s van 2020 te worden. Al decennialang zijn dit duo zeker van een top 5 plek van bestverkochte auto’s. Uit onderzoek van Autoscout24 blijkt zelfs dat acht van de tien meest gezochte modellen uit Duitsland komen.

Kleiner en zuiniger

De tien bestverkochte auto’s hadden vorig jaar een ding gemeen: ze waren allemaal compact van formaat. In de tweedehands automarkt zijn occasions in de mini en compacte klasse veruit het populairste.

Waar de SUV’s de laatste jaren een enorme opmars maakten in Nederland, ligt de grootste voorkeur van de autokoper nog steeds bij het kleinere model.

Het is niet raar dat de Volkswagen Up goed scoort bij het zuinige brandstofverbruik.


Bron: Autoscout24.