Orgelconcert met Marja van der Ploeg in Werenfriduskerk

WERVERSHOOF - Marja van der Ploeg speelt 7 juli om 20.00 uur een orgelconcert in de Sint Werenfriduskerk, aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Werken van Jongen, Salomé, Bunk, Boëllmann en Guilmant worden ten gehore gebracht.

Joseph Jongen is de meest toonaangevende componist uit België uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Zijn bekendste werk is de Sonate Eroïca.

Théodore Salomé is een vrij onbekende componist, geboren in Parijs. Zijn Grand Choeur is een uitbundig werk. De Cantilene heel fijnzinnig.

De Rotterdammer Gerard Bunk schreef karakterstukken. Twee aan elkaar tegenovergestelde sfeerstukken staan van hem op het programma.

Ronde francaise van Léon Boëllmann is een virtuoos scherzo-achtig stuk.

De orgelsonates van Alexandre Guilmant zijn toegankelijke werken.

Marja van der Ploeg studeerde orgel en kerkelijk orgelspel aan het conservatorium in Leeuwarden. Ze is als cantor-organist verbonden aan de Bethelkerk in Amsterdam-Noord. Naast een grote lespraktijk is ze ook dirigent bij de dameskoren van de Wijdewormer en Kwadijk.

In de neo-gothische kerk is in verband met de coronamaatregelen een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. Deze zijn op 1,5 meter afstand van elkaar aangegeven door middel van stickers en linten. Toegang: 5 euro.