Afbeelding

Fractie PWF vraagt om activiteiten jeugd

WOGNUM – Raadslid van PWF Pieter Koning trekt aan de bel bij het college over de toegenomen overlast van jongeren in de kern Wognum. De fractie van PWF ziet binnen de kern Wognum vooral een toename van vernielingen aangericht door jongeren.

Nu door de coronacrisis veel gezinnen thuisblijven, of financieel zijn gedwongen thuis te blijven, zijn ook jongeren minder in de gelegenheid om zelf activiteiten te ondernemen. Geen kermissen, geen festivals en pretparken die maar beperkt toegankelijk zijn, zorgen ervoor dat jongeren zich snel gaan vervelen.

Rustige zomervakanties

Koning denkt dat het dit jaar mogelijk een stuk drukker wordt binnen de gemeente Medemblik, daar waar het andere jaren tijdens de zomervakantie vrij rustig bleef. De fractie van PWF wil nu dat de gemeente het heft in handen neemt en zorgt dat er binnen de kernen van de gemeente activiteiten voor jongeren gerealiseerd worden.


Zo wil Koning dat de gemeente Medemblik extra activiteiten voor jongeren van de basisscholen, voortgezet onderwijs en die buiten deze criteria vallen, gaat organiseren. Mocht de gemeente dit niet doen dan wil de fractie van PWF weten waarom de gemeente dit niet oppakt. De fractie is juist van mening dat het een taak van de gemeente is om juist nu tijdens deze zomervakantie te zorgen voor activiteiten voor de jonge en oudere jeugd en dat het relatief eenvoudig is om deze activiteiten te organiseren. Denk onder meer aan het onder toezicht openstellen van de voetbalvelden met vrijwilligers als toezichthouders. Veel geld hoeft het allemaal niet te kosten, met wat sport-attributen en vrijwilligers kan er een hoop gedaan worden. Die vragen zijn 19 juni jl. aan de gemeente voorgelegd.


PWF vroeg in het verleden om een sportopbouwwerker, specifiek om jeugd in de gemeente Medemblik in beweging te krijgen.