Vrijwilligers maken pakketten klaar.
Vrijwilligers maken pakketten klaar. (Foto: Rodi archied)

Actie Voedselbank in Hoogwoud en Spanbroek

SPANBROEK - De PCI (Caritas instelling) organiseert op zaterdag 7 november van de parochies Spanbroek en Hoogwoud een inzameling voor de Voedselbank. Op dit moment maken 120 gezinnen uit de regio gebruik van de Voedselbank. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen. Wekelijks ontvangen de gezinnen een pakket met levensmiddelen.

De PCI vindt het belangrijk dat de voedselbank de ondersteuning aan gezinnen kan blijven voortzetten en organiseert daarom een inzameling van houdbare levensmiddelen. De inzameling is zaterdag 7 november van 14.00 tot 16.00 uur in het parochiecentrum van Hoogwoud (Herenweg 7) en het parochiecentrum van Spanbroek (Spanbroekerweg 186). De Bonifatius school in Spanbroek en ‘t Ruimteschip in Opmeer doen ook mee met de actie.

Levensmiddelen

Wat meenemen: macaroni, koffie, rijst, pasta, kruiden, groente in pot enz. Producten voor het ontbijt zoals hagelslag of pindakaas en pannenkoekmeel en stroop zijn ook altijd welkom. Ook kunt u tijdens de oecumenische viering zondag 8 november om 10.00 uur in Lambertuskerk in De Weere en tijdens de vieringen in Hoogwoud (8/11/2020) en Spanbroek (7/11/2020) de levensmiddelen inleveren.

Overschrijven kan ook

Niet in de gelegenheid om langs te komen en toch iets voor de Voedselbank betekenen dan kunt u een bedrag overmaken naar bankrekening NL12ABNA0543486591 t.n.v. "Stichting Vrienden van de Voedselbank West-Friesland.” met als omschrijving: actie Hoogwoud-Spanbroek.