Theo zoekt een baasje.
Theo zoekt een baasje. (Foto: aangeleverd)

Tehuis gezocht Konijn Theo

De konijnendames Leyla en Yara zijn samen naar een fijne nieuwe plek gegaan. Ook hun langharige zusje heeft een adoptie-adres gevonden.

Deze week staat Theo in de picture. Een jonge mooie ram. Wildkleur, middelgroot en heel slank, die zomaar pardoes gevonden is. Hartstikke tam en gericht op mensen.

Theo is nog maar net gecastreerd en kan daarom pas tegen eind november veilig bij een voedster. De vier weken wachttijd wordt veiligheidshalve aangehouden omdat wel eens gebleken is dat korter apart houden niet helemaal veilig is. en er dan weer een ongewenst nestje aan kan komen.

Dat gaat bij konijnen soms af waardoor het belangrijk is dat men wat langer wacht voor een koppeling. Apart in een verblijf zodat ze elkaar kunnen zien en ruiken is een mooie start van een koppeling en dan gaat het over het algemeen altijd wel goed.

Dus voor mooie Theo: gezocht een vrolijke, niet al te oude voedster, met een ruim verblijf waar ze samen oud mogen worden.

Belangstelling en kenniswillen maken? Bezoek in de DierenOpvang is alleen op afspraak, dat kan telefonisch via 0224-551818.