Rust aan de Overtoom

Weliswaar zo lang als het duurde, maar er gingen maar een handvol auto’s langs ons huis vanwege de sluiting van de doorgaande wegen van Medemblik naar het Noorden.

Anders zijn dat er vijfduizend per dag, en dit is geen schrijffout, en nu ongeveer honderd vijftig. Op het gebied van de Oosterhaven lagen de kopjes even stil op tafel, het is daar ook met het parkeren en de trillingen van zwaar verkeer, een hopeloze zaak, zal het parkeerplan daarbij de Dam niet veel aan veranderen.

Ik was aan de wandel tijdens de afsluiting van Medemblik, in de Meer en iemand welk postpakjes bezorgde wilde vanuit de Wieringermeer naar Medemblik de Schoutsenstraat gaan.

Geen schijn van kans, ‘het gat van de Meer’ was dus naar het Noorden afgesloten.

Ik denk zal de bezorger maar eens helpen, en breng hem via de Medemblikkersluisweg op naar grasdrogerij Hartog en dan kon hij terug naar Medemblik was wel 10 km omrijden.

Hij moest eerst nog naar Opperdoes, daar was zijn eerste klant aldaar en daarna op weg dus naar Medemblik. Niet wetende dat hij als hij daar was, werd tegengehouden bij de sluis, door een verkeersregelaar. Ik heb wel begrepen dat de verkeersregelaar vele keren, ervan langs krijgt, en deze heeft er niets mee van doen, aangaande deze ellende.

Kom ik op de terugweg, van mijn wandeling langs bij de genoemde sluis, en wat blijkt, dat alles alsnog is afgesloten voor alle verkeer. Ik weet niet of de bezorger zijn pakketje heeft afgeleverd maar dit zal hem veel tijd hebben gekost. Deze krijgt drie minuten om een pakketje te bezorgen, zal voor hem een, late avond zijn geworden.

Maar aan alle ellende komt een einde en als u dit leest is alles weer als voorheen.