Help de voedselbank met het samenstellen van een leuke box!
Help de voedselbank met het samenstellen van een leuke box! (Foto: aangeleverd)

Schoenendoosactie: Vul een schoenendoos, geef een schat

DE WEERRE - Helaas kan de gezinsviering rondom Actie Schoenendoos op 14 november niet doorgaan. Er mogen maar 30 mensen naar binnen in de kerk. 'We willen zo graag iedereen de kans geven bij deze viering te zijn. Dat kan nu niet.. Toch kunnen we dankbaar zijn, want we mogen nog naar school en sportclubs. We hebben genoeg ruimte om ons heen en er is genoeg speelgoed in de kast om ons niet te vervelen. Daarnaast kunnen we ook andere kinderen blij maken, kinderen in Oost-Europa, in Afrika en in vluchtelingenkampen op Lesbos.' aldus Rosan van de schoenenactie.

Wij kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken!

Versier en vul gerust een schoenendoos en lever hem in! Ook met losse spulletjes is de schoenenactie heel erg blij! Naast (jonge) kinderen kunnen oudere kinderen volwassenen natuurlijk ook meedoen.

Praktische informatie

Dit hoort er standaard in: 4 schriften, 3 pennen 3 potloden, gum, puntenslijper, kleurpotloden, een blok zeep, tandenborstel, tandpasta en een knuffel.

Jij hebt vast speelgoed waar jij niet meer mee speelt. Wat geef jij van jezelf weg? Werkend speelgoed, schoolspullen (schrijfblok, liniaal, etui), verzorgingsartikelen (haarspulletjes, toilettasje, sieraden Handige spullen als kunststof beker, linnen draagtas, sokken, slippers, pet, kledingstuk).

Niet in de doos

Snoep of ander eten, vloeibare producten zoals shampoo en bellenblaas, oorlogsspeelgoed, agressieve afbeeldingen, spullen met batterijen, deodorant, varkensknuffels en dingen die uitdrogen.

Inleveren

Vanwege de Coronamaatregelen kan dit niet op school. Je kunt de doos uiterlijk op 11 november inleveren bij:

Elke woensdagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur bij de Pastorie, op woensdag of vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur of zaterdag tussen 9.00 en 12.00 uur bij Kaasboerderij Koopman op Tropweere 22 in De Weere. Op deze adressen, en achter in de kerk, kun je ook losse spullen leggen die in een schoenendoos kunnen. Zie voor meer informatie naarwww.schoenendoosactie.nl.

Tip: Voeg een leuke kaart, tekening of foto van jezelf toe. Dat vinden de kinderen erg leuk!

Help de voedselbank met het samenstellen van een leuke box!