Het is voorjaar!!! De lammetjes staan in de wei. Geniet ervan...
Het is voorjaar!!! De lammetjes staan in de wei. Geniet ervan... (Foto: Pexels.com)

'Geniet evengoed van het voorjaar'

REGIO - Iedereen heeft ermee te maken: het coronavirus. Uw redacteur van deze combikrant werkt thuis en komt alleen buiten voor boodschappen en haar hondjes uit te laten. "Niet omdat ik bang ben om ziek te worden, maar om het niet door te geven aan anderen. Ik ben niet ziek, tenminste heb geen klachten, maar ik dacht een aantal dagen geleden nog dat als ik geen klachten heb, het virus ook niet kan doorgeven. Nu is het zo, dat als iemand geen klachten heeft, het evengoed kan doorgeven aan anderen door hoesten en niezen. Dus ik blijf keurig thuis en ga er alleen uit als het nodig is. Hopelijk doen andere mensen dat ook. Vergeet niet te genieten van het voorjaar."

Lammetjes in de wei

In de gemeente Koggenland zijn nu vijf mensen vastgesteld met het coronavirus. Medemblik vier en In de gemeente Opmeer nog geen een. U zult misschien nu denken: 'Och, dat is miniem, waar maken we ons druk over'. Wel doen! Houd rekening met elkaar en voorkom meer besmettingen. De praktijk in Italiƫ laat het zien! Ook worden niet alle zieken getest. Het kan dus heel goed zijn, dat er buiten de vastgestelde patiƫnten een aantal mensen in onze regio besmet en ziek zijn."

Niet naar school of sporten

Femke Blom (16) uit Opperdoes, leerling op Wiringherlant in Wieringerwerf reageert op alle ophef in haar omgeving: "Alle maatregelen omtrent het coronavirus, ik vind het maar niets. Het is nodig, begrijp mij niet verkeerd, maar van de ene op de andere dag te horen krijgen dat je niet meer kan sporten, is toch wel een omschakeling. Een paar dagen later werd ik mij ervan bewust dat ik mijn vrienden de komende weken niet meer zie, de scholen gingen dicht. Mijn grootste zorg, nadat al deze maatregelen bekend waren, was toch wel: hoe gaat dit nu met school verder?, want een achterstand van drie weken zit niemand op te wachten. Gelukkig kwam mijn school in de twee opvolgende dagen met wat oplossingen: we krijgen eigenlijk al het werk dat we normaal op school moeten doen thuis, zodat er geen achterstand opgebouwd wordt of dat deze in elk geval zo klein mogelijk blijft. Deze manier van werken vergt wel wat discipline, want ja, afleidingen zijn er genoeg. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om vragen te stellen aan de docenten, om op die manier alsnog alle lesstof volledig te begrijpen. Het missen van vrienden en mijn volleybal is dan niet de grootste zorg in deze hele crisis, maar waar ik mijn vrienden op school had om de dag mee door te komen, zitten die nu ook allemaal thuis aan het vele schoolwerk dat opgegeven is. Het is wel jammer dat ik mijn vrienden nu niet echt spreek, maar gelukkig hebben we nog onze telefoon waarmee we contact met elkaar houden."


Lees verder op pagina 3.

Door het Coronavirus zitten veel mensen thuis. Steek een hand uit aan degenen die hun huis niet kunnen verlaten.