Diana (o),Gerda en Joyce.
Diana (o),Gerda en Joyce. (Foto: aangeleverd)

Er is er één jarig, hoera, hoera

MEDEMBLIK - Diana Altink werd 18 maart 53 jaar en Gerda de Pie vierde 23 maart haar 50e verjaardag. Hoe vierden zij hun feestje die dag? Gerda werd in elk geval door haar vriendinnen Diana en Joyce Haakman (51) gebeld, ten eerste om haar toe te zingen en haar welkom te heten in de club van 50.

"Mijn verjaardag vieren doen we normaal groots en nu even niet. Veel begrip van iedereen toen ik doorgaf dat ik geen feestje gaf", zegt Diana. "Ik vond dat geen drama, hoor, de hele dag door kreeg ik ontiegelijk veel appjes. En mensen brachten bloemen. Ook lekker gegeten! De lokale ondernemers steunen en eten besteld. Daar zaten ook spontaan gebakjes in. Samen 'uitgegeten'. Evengoed genoten van mijn verjaardag."

"Na het boodschappen doen op zaterdag 21 maart werd ik verrast door mijn man en kinderen", vertelt Gerda. "We hebben samen gegeten en Frank kookte een heerlijke maaltijd. Misschien dat je feestjes deze periode niet groots kan vieren, maar ik vond het wel heel gezellig en in deze tijd moet je er zelf wat van maken. Afgelopen maandag was mijn verjaardag en Diana en Joyce belden, zongen samen een liedje en we hebben daarna wat afgelachen. Heerlijk! Ondanks dat ik geen visite had deze dag, verzonnen vrienden van alles om er een leuke dag van te maken. Sarah zat buiten op de bank en cadeaus werden achtergelaten voor de deur. De mensen lieten evengoed weten dat ze aan mij dachten. Geen Sarah-taart om aan te snijden, maar ik vind wel, gezondheid gaat voor alles."


"In deze tijd moeten we elkaar bijstaan", vindt Joyce. "Van de berichten rond het coronavirus word je niet vrolijk, maar die zijn noodzakelijk. Als ik een glimlach op iemand zijn gezicht kan toveren doe ik dat. Als ik mijn ronde loop met mijn hondjes, zal ik altijd iemand aanspreken, op gepaste afstand natuurlijk, en mijn positiviteit uitdragen. Alleen zo redden we het met zijn allen. Tenminste zo kijk ik ertegen aan. En als ik dan samen met Diana een liedje zing voor Gerda en haar aan het lachen maak, is mijn dag weer goed."