Brandweer Medemblik hoopt op vele donaties. De eerste zijn al binnen!
Brandweer Medemblik hoopt op vele donaties. De eerste zijn al binnen! (Foto: Facebook)

Inzamelingsactie brandweer Medemblik

REGIO - Het zijn rare tijden vindt brandweer Medemblik. Het coronavirus grijpt om zich heen en het aantal besmettingen stijgt met de dag. "Als brandweer kunnen en willen we niet lijdzaam toekijken hoe de collega’s van de witte kolom en het verplegend personeel zich een slag in de rondte werken", laat Ruud Braaksma weten. "Hoog tijd om de mouwen op te stropen en te helpen! Daar zijn we immers als brandweer heel goed in."

De brandweerkolom is gestart met een initiatief om de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen) te helpen met de organisatie van materialen en middelen. "Er zijn tal van partners die wellicht een steentje willen bijdragen." Help ook! Er is nu vooral dringend behoefte aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Denk aan mondkapjes, schorten, veiligheidsbrillen of spatschermen. Misschien zijn tandartsen, mondhygiënisten, nagelstudio’s, pedicure’s of andere specialisten bereid om belangeloos persoonlijke beschermingsmiddelen vrijwillig af te staan.

Samen met de GHOR en het Rode Kruis kijkt de brandweer waar deze spullen het hardste nodig zijn. De materialen worden vervolgens op kwaliteit en beschermingsniveau geselecteerd en worden daarna landelijk gedistribueerd naar de locaties waar deze noodzakelijk zijn. Op dit moment heerst al flinke schaarste dus reageer snel. Lever jouw beschermingsmiddelen in bij de brandweerkazerne aan de Dissel 7a in Medemblik. Deze is van maandag tot en met vrijdag open van 10.30 tot 15.00 uur.

Misschien zijn er ook specialisten die hun beademingsapparatuur beschikbaar willen stellen? Voor het doorgeven daarvan of meer informatie over de actie kan men contact opnemen via Ruud.Braaksma@planet.nl.