Thuisblijven en dan?

We moeten zoveel mogelijk thuis blijven en dat valt niet mee. Al was het alleen vanwege dat woord 'moeten'. Wij Nederlanders zijn daar niet zo van en zeggen al gauw: “ik moet niks”. Maar ons gezond verstand zegt nu toch wel dat het beter is. Gelukkig mag je nog wel naar buiten voor een stevig rondje wandelen of hardlopen. Doe dat wel alleen of hoogstens met je huisgenoten.

Creatief

Om het voor langere tijd in huis een beetje gezellig te houden moeten we creatief zijn. Ga bijvoorbeeld puzzelen, sjoelen, maak samen een quiz of iets dergelijks en kijk niet te lang op dat schermpje.

Lichamelijke fitheid

Voor je lichamelijke fitheid kan je van alles doen. ‘s morgens vroeg met 'Nederland in beweging' bijvoorbeeld. Lijkt alleen voor oude mensen, maar doe het maar gewoon.

Verder kun je veel filmpjes vinden van allerlei workouts op You Tube. Tijdens je favoriete televisieprogramma wandelen op de plaats kan ook makkelijk en af toe een 'tussensprintje' om je hartslag op te jagen. Een fles(je)water in elke hand is meteen een krachtoefening. Je wilt de komende weken of maanden toch niet tien kilo zwaarder worden en je conditie tot 0 laten zakken?

Pak jezelf stevig aan en ga aan de slag!

En vooral, let een beetje op elkaar. Kook eens wat extra voor je buurvrouw of buurman. Vraag of je voor een ander boodschappen kunt doen. Of kijk eens bij je contacten in je mobieltje en ga mensen bellen die je al een heel tijd niet gesproken hebt.


Zet m op! En maak het voor jezelf leuker en voor een ander dragelijker om thuis te blijven.


Reacties naar siem.zeilemaker@me.com.